KONVIKT RESIDENT

Konvikt Resident vybízí k uplatnění architektonických dispozic rozlehlé budovy bývalého jezuitského konviktu, kde se festival odehrává, v samostatných výtvarných a filmových projektech, pro které je budova Konviktu cílovým místem prezentace díla. V intencích sekcí věnujících se animaci ilustrace a barevné hudbě zabydlí vybraní residenti prostory místa konání PAFu: mimo jiné Jiří Thýn a Matúš Vizár.



Tagy (Více tagů oddělte čárkou):

Konvikt | AV instalace | Konvikt Resident

MV: „Na tom PAFe budem mať stenu (Sašo vravel, že jednu z najlepších) a tam si premietnem čo naskenujem zo skicáru. Koncept je festivalový záznam, reflexia v kresbe ihneď a namieste...ale ak mi to nepôjde, je treba očakávať zvieracie motívy a karikatúry Martina Búřila. Čerstvé to bude."

Tagy (Více tagů oddělte čárkou):

9.–12.12. | Bílá nora

Jiří Thýn, absolvent ateliéru fotografie na VŠUP v Praze, se jako jeden z mála fotografů prosadil mimo oblast „čisté" fotografie. V době stesku po důvěryhodné klasické fotografii Thýn tuto klasiku rozebírá do poslední částečky stříbra v citlivé vrstvě. Na umělecké dílo povýšil technické postupy jako třeba proužkovou zkoušku. Nové kvality přiznává hledání správného pohledu na portrétovaného, rehabilituje polozapomenutý fotogram. Jediné, co od něj na PAFu nelze čekat, je klasická výstava fotografie.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Aktivity PAFu v roce 2019 podpořili: Ministerstvo kultury České republiky, Státní fond kinematografie, Statutární město Olomouc a Olomoucký kraj a Praha 7.

Více v sekci Partneři